E-kursen “7 steg till ditt hållbara och klimatsmarta drömliv”

Går du som så många andra omkring med klimatoro och känner att du vill börja göra förändringar i din egen livsstil (eller kanske du känner någon annan som gör det) men vet inte var du ska börja?

Vill du få en kickstart på din resa till en mer hållbar och klimatsmart livsstil och gillar snabba mätbara förändringar?

Vill du få guidning, stöd och pepp på din resa?

Då är e-kursen “7 steg till ditt hållbara och klimatsmarta drömliv” något för dig (eller din kompis!)!

I kursen som pågår i tio veckor kommer du genom 7 steg att få detta:

  • kunskap om hur stora koldioxidutsläpp din livsstil orsakar
  • veckovisa utskick per mail med kunskap om områdena MAT, HEM, RESOR, KONSUMTION & LIVSSTIL och tillhörande uppgifter att göra under veckan
  • tillgång till en Facebook-grupp av andra kursdeltagare för diskussion, frågor, pepp och stöd
  • stöd av mig som vägledare under kursen där du via Facebookgruppen eller mail kan ställa frågor
  • uppföljning 1-3 månader efter kursavslut för att se att förändringarna består

Bra att veta om kursen

Det behövs inga förkunskaper om hållbarhet/klimat men däremot en vilja till förändring. Kursen kan också passa om man har viss kunskap men helt enkelt inte får till de förändringar som behövs för att nå en klimatsmart livsstil. 

Kursen är gjord för att kunna göras vid sidan om jobb men räkna med ett par timmar i veckan beroende på ämne och din egen ambition den veckan. Det finns alltid extrauppgifter till dig med lite högre ambitioner. 

Det är en standardiserad kurs, dvs alla uppgifter är samma för alla som går kursen. Beroende på utgångsläge och förutsättningar så kan vissa veckor kännas mer relevanta än andra, ALLA veckor är dock viktiga inslag i en hållbar livsstil. 

Utöver de uppgifter som kommer i mailutskicket så finns det diskussionsfrågor kopplat till den veckans ämne som postas i Facebook-gruppen, det är helt frivilligt att delta men kan ge ytterligare värde för dig som kursdeltagare. 

Röster från några som gått kursen


Kursen 7 steg till ditt hållbara och klimatsmarta drömliv har verkligen ökat min medvetenhet kring det klimatmässiga avtryck jag gör och vad jag kan göra för att minska det. Kursen spänner över flera intressanta och viktiga områden och Monikas kunskap inom området och engagemang för frågorna bidrar verkligen till min vilja och förmåga att göra en förändring.

Cecilia Engelbrektsson

Denna kurs har hjälpt mig från att tänka ”jag borde” till att verkligen göra en förändring. Jag har fått till mig generella tips på små och stora steg gällande transport, mat, hemmet mm som sedan lett till en stor förändring på mitt klimatavtryck. Alla borde gå denna kurs för att öka förståelsen på vår egen miljöpåverkan!

Caroline Törnblom


En perfekt språngbräda för alla som vill leva mer hållbart. Upplägget på kursen ger ett seriöst och kunnigt intryck. Välskrivna, genomtänkta texter som ger lust att gå steget längre och att lära sig mer. Jag uppskattar också Monikas ödmjuka approach utan pekpinnar

Mathilda Ljungberg

Pris

10 veckors e-kurs med kunskap, inspiration och uppgifter som minskar ditt klimatavtryck,  får dig att komma närmare ditt hållbara drömliv och gör dig till en del av lösningen på klimatproblemen kostar:

1295 SEK ink moms

Så här anmäler du dig

Skicka ett mail till monika@dethallbaralivet.se med dina kontaktuppgifter och eventuella frågor så hör jag av mig till dig. Betalning sker efter bekräftelse från mig och i nuläget via swish eller banköverföring.