Fastän tiden innan jul är en av mina favoritperioder under året så kände jag mig låg. Noll inspiration att skriva något bland annat. vilket har märkts här på bloggen…  Det är såklart helt ok att det är så ibland men jag har lite svårt att bara vila i att det förmodligen snart kommer kännas bättre. När jag gjorde mitt bokslut över året som jag alltid gör – reflekterade över mål jag satt upp och hur det gått samt frågade min “inre guide” vad som vad var viktigt för det nya året – så kom ordet TACKSAMHET väldigt tydligt till mig. Så istället för att sätta upp nya mål som jag brukar göra så var det tydligt att jag “bara” ska bli bättre på att praktisera tacksamhet. Och varför ska man syssla med det kan man tänka? 

Ja, det finns forskning som visar på en rad hälsofrämjande effekter med att regelbundet reflektera över saker att vara tacksam för. En studie visade att de personer som under en månads tid uppmärksammade sådant de var tacksamma för i slutet av månaden hade bättre självkänsla och högre livstillfredsställelse. Annat som kan hända är t.ex att man lättare kan nå mål, få bättre sovkvalitet och mindre benägenhet att låta småsaker påverka en negativt. 

ALLVARLIGT, vem vill inte ha allt det, bara genom att ta sig lite tid varje dag och notera sånt som man uppskattar?

Så, i 30 dagar har jag haft en utmaning att varje dag notera och posta på Instagram det jag känt mig lite extra glad över. Allt från snöfall, hårklippning, bakning och yoga till tacksamheten över att ha en fantastisk familj har jag noterat (plus en massa annat!). Och inte vet jag om det beror på den här utmaningen eller om det är att vi gått mot ljusare tider eller nåt annat men nu, en månad senare så är lågheten som bortblåst och jag känner mig mycket gladare. Det mesta känns mycket lättare på något vis. Tycker också att mitt tålamod (som verkligen inte är min starka sida) har blivit bättre, t.ex med trilskande barn…..

Ambitionen är nu att fortsätta notera saker, fast i min egen anteckningsbok och se om det håller i sig. Alldeles oavsett så känns det väldigt bra att fokusera på allt det fina som finns runt om en, även om världen brinner. 

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.