För ett tag sen kom ett pressmeddelande från Livsmedelsverket som handlade om att man ser ökade nivåer av dioxin i ekologiska ägg. Nivåerna var högre än i de oekologiska äggen. Inga så kallade gränsvärden ska ha överskridits men Livsmedelsverket uppmanar ändå branschen att undersöka hur det kan komma sig att nivåerna av dioxin ökar, vilket de alltså gör. Jag älskar ägg och köper alltid ekologiska, tycker att det är supermat verkligen. Gott, näringsrikt och klimatsmart, kan det bli bättre?! Men SÅKLART skulle det komma ett giftlarm och ställa till det, inte konstigt att en del tappar sugen eller att en del anti-ekologiska människor får vatten på sin kvarn. Paradoxalt nog kan man tycka så blir jag stärkt i min övertygelse att ekologiskt är rätt. Med tanke på hur mycket gifter vi redan spritt omkring oss, t.ex dioxiner….., så känns det ännu viktigare att bidra till att användning och spridning av kemiska bekämpningsmedel minskar. Och som jag ser det så är det enklaste då att köpa ekologiskt. I alla fall så länge min dröm om egna hönor bara är en dröm…
Naturskyddsföreningen har skrivit lite längre om dioxinlarmet här